Megújul a Jagelló út BAH-csomópont felőli vége

iho/közút   ·   2012.05.16. 10:41

Tovább folytatja az útfelújításokat a Budapesti Közlekedési Központ: ezúttal a XII. kerületi Jagelló út BAH-csomópont felőli végének rekonstrukciójára kerül sor. A munkákat május 17. és május 31. között végzik – tudatta az ihóval a BKK.

A XII. kerületi Jagelló út BAH csomópont felőli végének felújítása 2012. május 17-étől, csütörtöktől 31-éig, csütörtökig tart. Az útszakasz rekonstrukciója során a szegélyköveket mindenütt kicserélik, míg az útpálya az egyrétegű marás és a lokális burkolatcsere után új aszfalt kopóréteget kap. A csomópontban található buszmegálló – a 8-as, 40-es, 112-es, valamint a 908-as, 960-as járatok forgalmas megállója, és ezáltal jelentős átszállási csomópont is ez – pályaszerkezetét a legtartósabb bazaltbeton burkolatúra cserélik.

A munkavégzés során csak kisebb mértékű forgalmirend-változásokra kell számítani, időszakos lezárások azonban éjszaka várhatóak. Jelentősebb forgalomkorlátozásra egyedül a csomópont Jagelló úti ágának aszfaltozásakor kerül sor, ekkor (május 19-én és 20-án, szombaton és vasárnap) lezárják a Jagelló út belváros felé haladó sávjait.

A tömegközlekedést az útfelújítás nem érinti lényegesen; az esetlegesen kialakuló torlódások miatt a 8-as, a 40-es és a 112-es, valamint a 908-as és a 960-as autóbuszok forgalmában fordulhatnak elő kisebb késések, menetrendi eltérések.

Kapcsolódó hírek