Megújul a szilvásváradi kisvasút

MTI   ·   2012.03.20. 17:09

Mintegy 513 millió forint beruházással a jövő év végéig megújul a szilvásváradi kisvasút – tájékoztatott a vasutat üzemeltető Egererdő Zrt. médiareferense kedden.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-magyarországi Operatív Program 433 millió forintos támogatásával rekonstruálják a Szalajka-völgyön végighaladó pályát, a mozdonyt és a kocsikat, illetve az állomásokat is – közölte Vigh Ilona.

A fejlesztés keretében új nyílászárókat, belső alapozást és vörösfenyő-lambériát kaptak a vasúti kocsik, és energiatakarékos, illetve környezetkímélő motorokkal szerelik fel a mozdonyokat.

A projekt fő elemeként megújul a pálya és mindhárom állomás, illetve akadálymentesítik a területet, és új játszóteret is építenek a gyermekek számára. Az épületek felújítása mellett térburkolás könnyíti majd a kirándulók pihenését.

A többi között sor kerül a völgyben futó erdészeti út felső szakaszának burkolására, így végig járhatóvá válik a Szalajka-völgy a kerekes székesek és a babakocsit toló kismamák számára – mondta a referens.

Az Egererdő mintegy 55 ezer hektárom gazdálkodik a Mátrában, a Nyugat-Bükkben és a Borsodi dombságon. A szilvásváradi mellett a cég üzemelteti a mátrai és a felsőtárkányi kisvasutat is.

Új motort kapnak a mozdonyok<br />(fotó: K-x/Indafotó)

Kapcsolódó hírek