Megújult a 48-as főút vámospércsi szakasza

iho/közút   ·   2019.10.11. 16:10
400px_48asut_vamospercs

Fontos mérföldkövéhez érkezett a 48-as főút fejlesztése: befejeződtek a körülbelül fél évvel ezelőtt Vámospércs belterületi szakaszán megkezdett munkálatok, melynek során a kivitelező Euroaszfalt Kft. megerősítette a burkolatot az Orgona utca és az Arany János utca között, felújította a Nyírvíz csatorna feletti hidat, a posta előtti szakasz bal oldalán pedig leállósávot épített ki.

Bő másfél kilométeren erősítették meg a 48-as út burkolatát Vámospércs belterületén (fotók: NIF Zrt.)

A NIF Nemzeti Infrastruktúra Kezelő Zrt. tájékoztatása szerint a Debrecen és Vámospércs külterületén, illetve Nyírábrány bel- és külterületén az idén májusban megkezdett munkák tovább folytatódnak. A kivitelezés több szakaszon, egyenként négyszáz-hatszáz méter hosszban, az út mindkét oldalán felváltva zajlik. A munkálatok miatt félpályás forgalomkorlátozás van érvényben. A kivitelezés alatt álló szakaszokon jelzőlámpás forgalomirányítás mellett egy sávon, váltakozva haladhat a forgalom. A munkálatok ideje alatt jelentős menetidő-növekedéssel kell számolni. Továbbra is kérjük az arra közlekedők türelmét, fokozott figyelmét és a forgalomkorlátozás betartását. A teljes beruházás várhatóan 2021 tavaszára készül el.

A 48-as főút Debrecentől Vámospércsen át, Nyírábrányt érintve éri el a magyar-román határt. Az út fejlesztése során összesen huszonhat és fél kilométeren a meglévő kétszer egy sávos útszakasz burkolatát tizenegy és fél tonnás terhelésre erősítik meg, továbbá ki is szélesítik. A biztonságosabb közlekedés érdekében a baleseti gócpontoknál szintbeni csomópontok épülnek. A párhuzamos szervizutaknak köszönhetően pedig csökken az útcsatlakozások száma, ami szintén elejét veheti a balesetveszélyes helyzetek kialakulásának. A fejlesztésnek köszönhetően 2021 tavaszától biztonságosabbá válik az autósok és tehergépjárművek közlekedése a hajdú-bihari megyeszékhely és az országhatár között.

A nettó 13,1 milliárd forint értékű fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF beruházásában, uniós és hazai forrásból valósul meg a Ke-Víz 21 Zrt., a Zemplénkő Kft., illetve az EuroAszfalt Kft. kivitelezésében.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek