Mérnöknek nevelt

iho   ·   2019.02.13. 10:25
400px_kazinczylaszlo

Dr. Kazinczy László 1978-ban végzett okleveles építőmérnökként a Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karának közlekedésépítőmérnöki szakán. Ezt követően a BME Vasútépítési Tanszékén kezdte ösztöndíjas gyakornokként munkáját, majd különböző beosztásokban – tanársegéd, adjunktus, docens – egészen haláláig ott dolgozott. Műszaki doktori címet 1986-ban, PhD címet 1999-ben szerzett.

Életének hatvanötödik évében elhunyt dr. Kazinczy László, a BME Út- és Vasútépítési Tanszékének docense

Oktatási és kutatási munkája a vasútépítés szinte valamennyi területére kiterjedt, de főbb területei a vasúti pályaszerkezetek elméleti és gyakorlati fejlesztésének kérdései, a korszerű városi vasúti rendszerek és a Vasúti pályaszerkezetek laboratóriumi vizsgálati módszerei voltak. A Mérnöki Kamaránál szakértői és tervellenőri jogosultságokat szerzett. Dr. Kazinczy László szívélyes kapcsolatot ápolt kiadónkkal, legutóbb a Déli pályaudvar bezárása elleni felszólamlásainkat segítette szakmai érvekkel, tanácsokkal.

A nyugdíj előtt álló oktató, szakember váratlanul, otthonában hunyt el, temetéséről később intézkednek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek