Mi hever a bagikövek között?

iho   ·   2015.06.09. 18:45
bbpecel

A múlt szombati, a Ferencvárosban tisztes számú közönség jelenlétében tartott, évfordulós Szergej megemlékezésen találtuk ezt a földön heverő Ks-bárcát. Első pillantásra sem olyannak tűnt, mint a többi, hiszen sárga volt (az „újra megrakás tilos” bárcán kívül csak a T1, vagyis a „fertőtlenítendő” sárga) – közelebbről szemügyre véve aztán ki is derült, ez a Pécelen siklott Fals-teherkocsi okmánya.

Magunk is megírtuk, hogy a kanosszát járt jármű a Fradiban lelt megnyugvásra, de azon, hogy több héttel megtérte után, a bagikövek között bukkanunk erre utaló dokumentumra, magunk is meglepődtünk.

Az Eperjeske-átrakóból Dunaújvárosba közlekedő 65822-es számú tehervonat hátulról hatodik kocsija április 20-án siklott ki Pécel állomás előtt. Másnap a váltókörzetben megállt teherkocsit mozgásképessé tették, és betolták az állomás negyedik vágányára. Amikor azonban a ferencvárosi műhelybe akarták vinni, a kocsi ugyanúgy letérdelt, kisiklott még Pécel állomáson. Végül egy héttel a siklás után, helyben cseréltek forgóvázat a Fals-kocsi alatt, és továbbították a ferencvárosi javítóba a pórul járt vagont.

Végre újra úton a siklott Fals<br>(fotó: Vörös Attila)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek