Miért fogy ki a dízel menet közben?

iho   ·   2013.05.16. 09:29

„A Cementipari elágazásnál menet közben kifogyott a városi busz üzemanyaga! Kíváncsi vagyok, hogy ilyen hogyan furdulhat elő? Ismerőseim szerint tegnap előtt is történt hasonló eset a város más pontján, szintén MVK-s busszal. Már üzemanyagra sincsen pénz?” – kérdezte egy olvasó a Borsod online megyei portálon keresztül az MVK Zrt.-t.

A közlekedési vállalat válasza szerint  a társaság megkezdte az autóbusz-járműpark futásteljesítményének gazdaságos kihasználását. „Ennek egyik eleme, hogy kiválasztottuk azokat a buszokat, amelyek hatótávolságuk alapján alkalmasak arra, hogy tankolásuk kétnaponta történjen meg. Ezzel így rövidül a megtett út – kevesebbszer kell bejönni a telephelyre – és az üzemidő, így gazdaságosabbá válik a buszok üzemeltetése. Ezek a járművek azonban évek hosszú sora alatt napi tankolási rendszerben voltak, így a gázolajban található szennyeződések lerakódtak az üzemanyagtartály alsó részében” – hangzik a cég levele, amely szerint öt autóbusz esetében a tank aljából felszívott üzemanyag szennyezett volt, így a tüzelőanyag-ellátó rendszer szűrői eltömődtek.

A vállalat azonnal elrendelte a szűrők tisztítását, cseréjét, és a megelőző karbantartás erre a szervizelési folyamatra betervezett időintervallumát is lecsökkentette, vagyis az érintett buszok esetében az üzemanyagtartályok tisztítására hamarosan sor kerül. Ezen buszoknál az üzemanyagtartályokon kívül a járművek szűrőit is kitisztították az ilyen jellegű meghibásodások elkerülése érdekében.

A cég végül elnézést kért azoktól az utasoktól, akiket érintettek a hibák.

Kapcsolódó hírek