Mikepércsi baleset: hárman továbbra is kórházban

MTI   ·   2011.09.21. 11:39

Szentgyörgyi János, a debreceni Kenézy Gyula Kórház szóvivője elmondta, hogy a buszvezetőt még az éjjel megműtötték, de szerdán újabb műtét vár még rá. A férfi darabos sípcsont- és szárkapocscsonttörést szenvedett, fejsérülései nem voltak súlyosak. Rajta kívül a buszba hátulról becsapódó teherautó sofőrjét és egy a buszon utazó fiatalt kellett a kórházban tartani, de állapotuk stabil, jól vannak – tette hozzá a szóvivő.

A 47-es főút érintett szakaszán a rendőrség és a katasztrófavédelem nem sokkal hajnali 4 óra előtt részlegesen feloldotta az útzárat, a forgalom azonban csak hajnali 5 órára állt helyre. A Debreceni Rendőrkapitányság tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozása miatt indított eljárást, ez akár három év szabadságvesztéssel is büntethető. Mint ismeretes, kedd délután egy román rendszámú teherautó pótkocsija a sofőr hirtelen fékezése miatt nekicsapódott a vele szemben szabályosan közlekedő autóbusznak a 47-es főúton Mikepércs és Debrecen között. A buszba egy teherautó és egy személyautó is belefutott hátulról. A balesetben 28-an sérültek meg.

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Közút Zöldút Logisztika Szállítmányozás Haszonjármű Alternatív hajtás

Duplájára növelt, bioüzemanyaggal hajtott kamionflottával érkezett a DHL a Hungaroringre, a Forma–1-es hétvégére

iho   ·   2024.07.18. 19:05

Az idei szezonban a bioüzemanyaggal üzemelő kamionok száma több mint kétszeresére, összesen harminchét kamionra nőtt az európai szakaszon. Minden egyes kamion átlagosan nyolcvanhárom százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást a dízelüzemű társaikhoz képest.