Moduláris akkucsomag haszonjárművekhez

Kiss Bertalan   ·   2021.02.20. 12:00
00_modularis_akkumulator

A francia Leclanché egy új moduláris akkucsomagot dolgozott ki, kimondottan elektromos vagy hibrid üzemű autóbuszokhoz és tehergépkocsikhoz. A fix egységes méretek és kapacitások nemcsak a sorozatgyártás teszik könnyebbé, olcsóbbá, de a járműgyártók tervezési munkáit és a járművek majdani szervizelését is megkönnyíti.

Az INT-39 típusú akkucsomag, 4×3 egységből áll, egyenként 60 amperórás kapacitással, anyaga nikkel–mangán–kadmium kombinációja. Egy akkucsomag 39,4 kilowattóra teljesítményű, nyolc együtt 315 kilowattórás összteljesítmény és 615 voltos tápfeszültség érhető el. Az új folyadékhűtéses modell megfelel az ECE R-100.02 előírásoknak, nyolcezer töltésciklus után is még nyolcvan százalékos kapacitást garantál a gyártó. A járművekben lévő akkumulátor-egységek állapota felhő alapú távdiagnosztikával folyamatosan nyomon követhető, mint opciós lehetőség.

A Leclanché moduláris akkucsomag feléptése: A) A teljes egység IP65-ös védettséggel; B) Egy belső egység három kis modult tartalmaz, amelyek egyenként is cserélhetők; C) Egy alapmodul

A Leclanché nemcsak közúti járművekhez, de vasúti közlekedéshez, hajózáshoz és agrárgépekhez is fejleszt akkumulátor-rendszereket. Az INT-39 sorozatgyártása ez év első negyedében indul.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek