Mozdonybiliárd Kürtösön

iho/biztos út   ·   2016.04.25. 12:11
400px_kurtosi_roncsderbi

A kürtösi határállomáson a román Unicom Tranzit (UTZ) magánvasút Arad irányából érkező 60 0929-es Sulzere meg nem erősített információk szerint körülbelül negyven kilométer per órás sebességgel ütközött rá a Softrans-tulajdonú, jelenleg az AWT által bérelt 0480 016-os Transmontanára, mellyel a magyar mozdonyvezetőt váltó román vezér indult volna Craiovába karbantartásra. A dízelgép dákóként lökte rá az álló mozdonyt a mögötte parkoló másik három villanygépre, szám szerint a 40 1006-os és 40 1005-ös GFR-Ázeákra, a sort pedig a Constantin Grup egyik Ázeája zárta.

Öt mozdony tört össze Kürtösön egy ütközés következtében. A képre kattintva galéria nyílik. (fotók: Facebook/Nagy Barnabás)

A baleset során mind az öt gép jelentősen rongálódott, ütközők és lámpák nyomódtak be, áramszerdők törtek. Az AWT Transmontana mozgásképtelenné vált, mindkét áramszedője súlyosan megsérült, a 40 1005-ös Ázea egy forgóvázzal siklott. Legrosszabbul az unicomos Sulzer járt: jól láthatóan meggörbült a főkerete is.

***

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek