Mozdonybiliárd Kürtösön

iho/biztos út   ·   2016.04.25. 12:11
400px_kurtosi_roncsderbi

A kürtösi határállomáson a román Unicom Tranzit (UTZ) magánvasút Arad irányából érkező 60 0929-es Sulzere meg nem erősített információk szerint körülbelül negyven kilométer per órás sebességgel ütközött rá a Softrans-tulajdonú, jelenleg az AWT által bérelt 0480 016-os Transmontanára, mellyel a magyar mozdonyvezetőt váltó román vezér indult volna Craiovába karbantartásra. A dízelgép dákóként lökte rá az álló mozdonyt a mögötte parkoló másik három villanygépre, szám szerint a 40 1006-os és 40 1005-ös GFR-Ázeákra, a sort pedig a Constantin Grup egyik Ázeája zárta.

Öt mozdony tört össze Kürtösön egy ütközés következtében. A képre kattintva galéria nyílik. (fotók: Facebook/Nagy Barnabás)

A baleset során mind az öt gép jelentősen rongálódott, ütközők és lámpák nyomódtak be, áramszerdők törtek. Az AWT Transmontana mozgásképtelenné vált, mindkét áramszedője súlyosan megsérült, a 40 1005-ös Ázea egy forgóvázzal siklott. Legrosszabbul az unicomos Sulzer járt: jól láthatóan meggörbült a főkerete is.

***

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Vasút Nagyvasút

Személyvonat siklott ki Lengyeltótiban

MÁV/iho   ·   2024.06.18. 10:20

A Desiro három tengellyel lépett ki a sínekről. A Kaposvár–Fonyód vonalon és a Helikon interrégióknál jelentős késéssekkel kell számolni. Az eseményhez a dombóvári segélyvonat vonult ki.