Munkálatok a Rákóczi hídon

iho/közút   ·   2012.08.16. 12:03
Olyan korlátfelújítási munkák kezdődtek augusztus 1-jén a BKK beruházásában a Rákóczi hídon, valamint a kapcsolódó hídszerkezeteken, amelyek a közúti forgalom korlátozását is szükségessé tették – adja hírül a Budapesti Közlekedési Központ.

A munkák jelenlegi fázisában szükségessé válik majd a járda lezárása a következő napokban, emiatt a gyalogosok csak a kerékpárúton közlekedhetnek majd. Ugyancsak a munkavégzés miatt a budai oldalon a hídra felhajtó autósoknak mintegy száz méterrel előrébb kell besorolniuk a belsőbb sávokba.

Augusztus 17-étől, péntektől augusztus 27-éig, hétfőig a munkavégzés miatt lezárják a Könyves Kálmán körúti, Gubacsi út feletti hídon a Buda irányából az Üllői út felé vezető külső sávot. Augusztus 21-étől, keddtől a Rákóczi hídon Buda felé két szűkített sávban, sávelhúzással haladhat majd a forgalom. Augusztus 27-étől, hétfőtől a Soroksári út feletti hídon ugyancsak két szűkített sávban, sávelhúzással haladhat majd a forgalom a munkavégzés miatt.

Mindezek mellett az éjszakai órákban rövid időszakokra egy-egy sávot lezárnak majd a munka előrehaladásának függvényében.

Szeptember 1-je után a forgalomkorlátozással járó munkákat napközben sávszűkítés mellett, éjszakánként és hétvégén pedig sávlezárás és sebességkorlátozás mellett végzik a szakemberek. A munkálatok várhatóan október közepéig tartanak majd. A munkavégzés idején a 103-as autóbusz menetideje a kialakuló torlódások miatt továbbra is néhány perccel megnövekedhet.

Kapcsolódó hírek