NABI-bemutató Horvátországban

iho/közút   ·   2012.06.04. 13:28
sirius_DSC_1164kcim

Kiemelt érdeklődés övezte a NABI Sirius típuscsalád bemutatóját a horvátországi Vrbovecben (Verbovecben) – hangzik a társaságnak az iho.hu-hoz eljuttatott közleménye.

A magyar gyártó autóbuszai iránt több horvát város is érdeklődött az elmúlt hónapokban, ezért döntött úgy a NABI, hogy egy kötetlen szakmai találkozó keretében Horvátországban is bemutatja európai piacra szánt típuscsaládjának városi és helyközi változatát. A félnapos eseményen a városok közlekedési vállalatának szakemberei mellett repülőtéri üzemeltetők és a magánszektor szereplői is részt vettek.

A közforgalmú autóbuszok életkora Horvátországban is magas, így azok cseréje kiemelten indokolt a közeljövőben. A NABI Sirius az európai típusbizonyítvány birtokában minden uniós előírásnak megfelel, így a magyar piacon kívül Európa több országában is eséllyel indulhat más gyártók termékeivel szemben.

A NABI Sirius egyedi formaterve, magas fokú strapabírósága mellett környezetvédelem tekintetében is kiemelkedő adottságokkal bír: a járművekbe szerelt 7 literes dízelmotor az EU5-ös normát túlteljesítő EEV besorolásnak is megfelel adalékanyag nélkül.

„A NABI nagy örömmel tett eleget a horvátországi meghívásnak, amelynek keretein belül első ízben mutatkozott be hazánkon kívül az új NABI Sirius típuscsalád” – mondta el Héjj Demeter, a NABI marketing- és kereskedelmi vezetője. „A horvát közlekedési szakemberek véleménye is megerősített minket abban, hogy új magyar járműveink világszínvonalúak, és bármelyik európai piacon megállják a helyüket. Ugyanakkor reméljük, hogy hamarosan a régóta várt magyar autóbusz-beszerzési tendereken is lehetőségünk lesz indulni, és belátható időn belül megindulhat a Sirius típuscsalád sorozatgyártása” – fűzte hozzá Héjj Demeter.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.