Nagy bumm a Parlament előtt

iho/zöldút   ·   2012.04.11. 08:23
kiskep2

Április 11-én kora reggel elindult a Magyar Kerékpárosklub tavaszi kampánya, amivel a kerékpáros munkába járást szeretnék népszerűsíteni. Az eseményen részt vett Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár, aki tájékoztatta a sajtót a kampány céljairól és jelentőségéről, majd a kerékpáros aktivistákat pisztolylövéssel indította munkába.

A Bam! idei újdonságaként vállalatokat és munkáltatókat igyekeznek meggyőzni, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy növekedjen a kerékpárral munkába járók száma. Ezzel javul a munkatársak egészsége, jobb lesz a munkahelyi légkör és hatékonyabb a munka. Mostantól a benevező vállalatok külön versenyt vívnak: azok nyerhetnek a versenyben, amelyek például kerékpáros közösségi eseményeket szerveznek, biciklitárolókat, zuhanyzókat építenek, illetve vezetőik példát mutatva maguk is kerékpárral járnak munkába.

Az eseményen részt vett Hajós András, akire nehezen jött fel a reklámpóló. A képre kattintva tekintse meg galériánkat!<br>(fotók: Hörcher Dániel)

A Magyar Kerékpárosklub 2008 óta szervezi Magyarország legnagyobb kerékpáros kampányát, mely évente több mint 20 ezer munkába járót aktivizál, akik a kampány időszakában kerékpárral közlekednek munkahelyükre. A kampány évente mintegy 22 millió forintba kerül, amit bőkezű szponzorok anyagi és természetbeni támogatásából fedez a Magyar Kerékpárosklub.

Kapcsolódó hírek