Nagy késések Csehországban

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.04.28. 16:55

A Cseh Vasutak utastájékoztatója szerint Úvaly és Poříčany állomások között nem működik a biztosítóberendezés. Český Brod állomáson ugyanis villám csapott az őrházba, ami kiiktatta az állomás biztosítóberendezését.

A cseh vonatinfó térképe szépen piroslik...

Nagy késésekre lehet számítani a cseh főváros és a keleti országrész között haladó vonatoknál mindkét irányban. A vasúti közlekedés az érintett vonalon csak nagyon lassan normalizálódik, a sűrű közlekedéssel bíró 010-es Prága–Česká Třebová vonalon legalább este 18 óráig tart majd a rendkívüli helyzet, borul tehát a menetrend, ezzel egyidőben borulnak a gép- és szerelvényfordák is. A hazánkat érintő vonatok közül a Jeszenszky János EC van veszélyben, 16:23-kor hagyta el a prágai főpályaudvart, s kerülő útirányon át (Nymburkon keresztül) közlekedik Kolínba – így már körülbelül egy órás késést várhatunk.

A gubanc okozója, a zivatar Prága előtt<br>(forrás: CHMI)

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek