Napközben is jár a D12-es hajójárat

iho/hajózás   ·   2012.07.03. 11:20

A rendkívüli utasforgalomra való tekintettel Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója elrendelte, hogy a D12-es jelzésű hajójárat ne csak a csúcsidőszakban, a reggeli és a késődélutáni órákban, hanem egész nap közlekedjen a mai napon. Így a Dunán a hajók az eredetileg tervezett órás követés helyett jelenleg sűrűbben, 30-40 percenként közlekednek – tájékoztatta az ihót a BKK.

A július 1. óta közlekedő új dunai hajójáratokon már az első hétvégi napon mintegy 2000 utas utazott, hétfőn pedig még ennél is többen választották az új közlekedési módot, ami délutánra zsúfoltsághoz vezetett. Emiatt hétfőn a hajójárat sűrítéséről, tartalék jármű forgalomba állításáról döntött a BKK. A nagy melegben sokan választják, kipróbálják ma is az új hajójáratokat, így Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója elrendelte: az eredetileg meghirdetett, csúcsidőre korlátozott üzemidőt kiterjesztve egész nap közlekedjen a D12-es jelzésű hajójárat a Rómaifürdő és a Kopaszi-gát között. Így a Dunán az Újpest, Árpád út és a Haller utca között közlekedő D11-es jelzésű járattal közösen 30-40 perces követést biztosítanak a hamar népszerűvé vált hajójáratokon.

A hajójáratok fejlesztésének, az üzemidő bővítésének, a járatok sűrítésének lehetőségét folyamatosan vizsgálni fogják az utasszám-adatok alapján. A BKK-nál tisztában vannak azonban azzal is, hogy egy új szolgáltatás bevezetésekor a legnagyobb érdeklődés minden esetben az első napokat jellemzi. A kezdeti időszakot követően a menetrendet az igényekhez fogják igazítani, illetve egy átfogó szakmai javaslatot is kidolgoznak a továbbfejlesztés lehetőségeiről, a járműpark korszerűsítéséről, illetve dolgoznak már újabb hajóállomások létesítésén is.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.