Ne ugorj!

MTI   ·   2013.06.20. 22:12
Többfajta eszközzel keresnek megoldást a milánói metróvonalakon az egyre növekvő számú öngyilkosságok megfékezésére, idén ugyanis már tizenegyen vetették magukat a szerelvények elé. Tavaly egész évben volt ennyi öngyilkosok a milánói metrón, 2011-ben nyolcan követtek el így öngyilkosságot, 2010-ben pedig négyen.

Az öngyilkosságok megakadályozására az észak-olasz város önkormányzata bejelentette, hogy az összes metróállomáson átlátszó falat emel a peron szélére, ahogyan ez már a nagysebességű, automatikus metróvonalakon meg is valósult. Addig is a metró megállóiban nagy táblákat helyeznek el üzenettel az öngyilkosságra készülők számára. Ezekkel igyekeznek lelki segélyt nyújtani, de telefonszámot is feltüntetnek majd, amelyen a bajba jutottak azonnali segítséget kaphatnak.

Az újságnak nyilatkozó ideggyógyász szerint az öngyilkosságok számának megugrásához a gazdasági válság vezetett. A munkanélküliség minden egyes százalékpontnyi növekedése az öngyilkosságok gyakoriságát is majdnem ugyanennyivel emeli meg. A milánói metró alá ugrók életkora, társadalmi osztálya eltérő, de az orvos véleménye szerint azért ezt a helyszínt választják, mivel minél többek figyelmét fel akarják hívni tragédiájukra, és egy pillanatra megállítani a mozgó tömeget.

Kapcsolódó hírek