Négy hétvége boldogság a Veszprém–Győr vonalon: 105 éves pakli közlekedik bisztróként a retró vonatban

iho/vasút   ·   2023.04.23. 12:00
00_retro_inga

A Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa eseménysorozathoz kapcsolódóan a Veszprém–Győr közötti vonalon különleges járművet állít forgalomba a MÁV-Start április 29-étől május 21-éig szombati, vasárnapi és ünnepnapi közlekedési rend szerint. A Bakonyon viaduktokon és alagutakon keresztül haladó, Cuha-patak völgyében futó vasútvonalat Magyarország egyik legszebbjeként tartják számon.

Az EKF-hez kapcsolódóan Veszprém és Győr között áprilisban és májusban hétvégenként, naponta két vonatpárban közlekedik különleges retró vonat, ami korabeli festésű, olajzöld színű Bhv-kocsikból és a hozzá tartozó vezérlőkocsiból állnak, Csörgő továbbítja. Ezek a menetrendszerinti személyvonatok is hagyományos díjszabás szerint vehetők igénybe. A járatok Győrből 10:13-kor és 16:13-kor, Veszprémből 13:25-kor és 19:25-kor indulnak.

Kattintsanak képeinkre, nézzék meg galériánkat! (fotók: MÁV)

A szerelvényben egy ritkaságnak számító kocsi is lesz: a 105 éves SR 404 bisztrókocsi, ami egykor paklikocsiként szolgált. Az átalakított járműben a jellegéhez illeszkedő közkedvelt ételeket kínál az idén hetvenöt éves Utasellátó: zsíros kenyeret lila hagymával és tepertő tálat, amit hegyes-erős paprikával tesznek pikánsabbá. Emellett egyszerűbb rágcsálnivalók, üdítőitalok és alkoholos italok is megtalálhatók majd a kínálatban. Készpénzzel, bankkártyával, és mindhárom bank SZÉP-kártyájával is fizethetnek az utasok.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Személyvonat siklott ki Lengyeltótiban

MÁV/iho   ·   2024.06.18. 10:20

A Desiro három tengellyel lépett ki a sínekről. A Kaposvár–Fonyód vonalon és a Helikon interrégióknál jelentős késéssekkel kell számolni. Az eseményhez a dombóvári segélyvonat vonult ki.