Nem találtak bombát, megindult a forgalom

MTI   ·   2011.12.16. 16:36

A rendőrség nem talált robbanószerkezetet a debreceni Nagyállomás, a repülőtér és a bírósági épületek területén. Kovács Károly százados, a Hajdú–Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának munkatársa elmondta: a rendőrség húsz munkatárssal és több bombakereső kutyával vizsgálta át a Nagyállomás épületét és a vonatokat is, de robbanószerkezetet nem találtak. A vasútállomás területére 15 óra előtt néhány perccel engedték be újra az utasokat.

Both Ferenc, a Mávinform sajtóügyeletesének tájékoztatása szerint a vasúti közlekedés 15 óra után indult el újra. A Budapest–Záhony vonalon jelenleg 90-100 perces késésekkel közlekednek a vonatok, a menetrend szerinti forgalom szombat hajnalra állhat helyre.

A rendőrség korábbi közlése szerint egy ismeretlen telefonáló azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a repülőtér, az ítélőtábla, a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság és a Debreceni Városi Bíróság épületeit. A Széchenyi utcában – ahol az ítélőtábla és a megyei bíróság épületei vannak – ideiglenes forgalomkorlátozást rendeltek el. A vasúti forgalom szünetelt.

A Debreceni Rendőrkapitányság az ügyben közveszéllyel való fenyegetés megalapozott gyanúja miatt indít büntetőeljárást.

Kapcsolódó hírek