Nemcsak a menetrend, a kedvezmények is nyáriak – ha a Balatonra vonatozunk

iho/vasút   ·   2019.06.11. 20:00
epiteszet_keszthely_vasutallomas_felujitas_kislid
Kedvezmények a Balatonhoz utazóknak

A MÁV-Start a tavaly nyáron már népszerűnek bizonyult kedvezményekből állította össze ajánlatát a nyári szezonra. A kedvezménycsomag öt elemből áll: Vakáció bérlet és a dolgozói bérlet mellé váltható harminchárom százalékos kedvezményű menetjegy bármilyen belföldi utazáshoz használható; míg kifejezetten a balatoni utazásokra a nyári balatoni vonatok egy részére nyújtott peremidős kedvezmények, a Balaton Card kedvezménykártyába foglalt vasúti kedvezmény és a Balaton-bérlet vehető igénybe.

 

Vakáció bérlet a diákoknak

A 2015-ben bevezetett Vakáció bérlet a fiataloknak szól. Az érvényes diákigazolvánnyal rendelkezők számára megvásárolható tizenöt, harminc, hatvan vagy kilencven napos kedvezményes bérlet korlátlan utazást biztosít másodosztályon a MÁV-Start mellett a GYSEV teljes belföldi hálózatán is. A Vakáció bérlet további előnye, hogy a bérlet mellé gyorsvonati pótjegyet sem kell váltani, viszont fontos tudni, hogy a többi feláras vonat esetén – InterCity, Expressz – a pót- és helyjegyek, helyjegyek megváltása alól nem ad mentességet. A köz- vagy felsőoktatásban részt vevő, érvényes magyar vagy nemzetközi nappali és esti tagozatos diákigazolvánnyal rendelkező tanulók, hallgatók már válthatnak Vakáció bérletet. Ez a bérlet vasúti személypénztárban, jegyértékesítő automatából és interneten (automatás átvétellel) is megváltható. A hatvan és kilencven napos bérletek akár szeptember 30-áig is érvényesek lehetnek, a harminc napos bérletek váltása esetén a bérlet érvényességének legkésőbbi kezdete augusztus 11., a tizenöt napos esetén augusztus 25. lehet; az érvényesség kezdetét az utas választhatja meg

A tizenöt napos bérlet ára 9900 forint, augusztus 25-ig vásárolható meg; a harminc napos 15 ezer 900 forintért augusztus 11-éig, a hatvan napos 24 ezer 900 forintért augusztus 1-jéig, a kilencven napos pedig 34 ezer 900 forintért július 1-jéig váltható.

További információk a Vakáció bérletről.

 

Harminchárom százalékos kedvezmény a dolgozói bérlet mellé

Szeptember 30-áig harminchárom százalékos kedvezménnyel utazhatnak a MÁV-Start és a GYSEV belföldi hálózatán, akik utazásuk megkezdésekor érvényes dolgozói vasúti bérlettel rendelkeznek. A vasúttársaság nyári akciója lehetőséget ad a naponta vagy rendszeresen ingázóknak arra, hogy nyáron az ország egyéb pontjaira is – legyen az a Balaton, a Velencei-tó, a Mátra vagy más úti cél – kedvezményesen vonatozzanak. A harminchárom százalékos kedvezmény akkor vehető igénybe, ha a kedvezményes jegy érvénytartamának első napján a vonattal utazó személy rendelkezik érvényes, tetszőleges viszonylatra szóló, saját részre (igazolványszámra) kiállított dolgozói vasúti bérlettel.

További információk a kedvezményről.

 

Balaton-bérlet

Budapestről a Balatonra korlátlan számú utazást biztosít a harminc napra váltható Balaton-bérlet 14 ezer 900 forintért. A Balaton partjára kedvezményes eljutási lehetőséget biztosító bérlet augusztus 15-éig vásárolható meg.

 

Jegyvásárlási lehetőségek

A menetjegyek, de akár az IC pót- és helyjegyek is megvásárolhatók az egyre több helyen megtalálható jegyértékesítő automatákból. Budapest és a Balaton között a Déliben, a Keletiben, Kelenföldön, Kőbánya-Kispesten, Baracskán, Kápolnásnyéken, Velencén, Velencefürdőn, Gárdonyban, Agárdon, Székesfehérváron, Siófokon, Zamárdiban, illetve Balatonfüreden található készpénzes és bankkártyás fizetés megvalósítására is alkalmas jegyértékesítő automata, míg Martonvásáron, Fonyódon, Keszthelyen, valamint Nagykanizsán csak bankkártyát elfogadó automata található. Automatából történő vásárlás esetén a menetjegyek öt százalékkal olcsóbbak, mint pénztárból vásárolva. Ezenkívül interneten vagy a Vonatinfó alkalmazásból is megvásárolhatja belföldi vasúti menetjegyét, aki szeretné elkerülni a pénztári sorban állást. Az interneten vásárolt menetjegy a jegykiadó kioszkokból vagy automatákból is átvehető öt százalékos kedvezménnyel. Az okostelefonon, laptopon, mobileszközön bemutatható egyszeri utazásra érvényes e-vonatjegy használatáért tíz százalékos kedvezmény jár a pénztári árhoz képest.

Többek között a Balatonhoz is lehet utazni olyan, a menetrendi keresőben @ jellel jelölt, csúcsidőn kívüli vonattal, amelyre az online vagy Vonatinfó alkalmazásból történő e-vonatjegy vásárlása esetén húsz százalékos kedvezményt biztosít a MÁV-Start. További feltétel, hogy legalább száz kilométeres útra kell megváltani a jegyet.

* *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek