Nemzetközi költöztetés problémák nélkül

iho   ·   2019.11.16. 17:10

(x)

A rengeteg papírmunka és előkészület után muszáj figyelmet fordítanunk és időt szánnunk arra, hogy kitaláljuk, hogyan fognak átkerülni a bútoraink, háztartási gépeink és az egyéb ingóságaink az új lakásba. A legkevesebb feszültséggel járó megoldást szerencsére már egy kereséssel az interneten megtalálhatjuk: költöztető cég segítségét érdemes igénybe venni ilyen esetekben.

Miben lesz segítségemre a költöztető cég?

Egy profi költöztetéssel foglalkozó cég nem csupán elszállítja A pontból B pontba a berendezést, hanem teljes körű szolgáltatást nyújt: szétszerelik a bútorokat, becsomagolják az elektronikai eszközöket és minden egyebet, aminek a biztonságos szállításához plusz védelemre van szükség. Továbbá a költöztető cég emberei rakodják be az elszállítandó ingóságokat a teherautók raktereibe, és gondoskodnak azok biztonságos eljuttatásáról a kijelölt címre.

Mi számít nemzetközi költöztetésnek?

Azt hihetnénk, hogy attól válik nemzetközivé a költöztetés, ha az út során legalább egy országhatárt átlépünk. Azonban a költöztető cégek esetében más a meghatározás: minden 500 km-t meghaladó fuvar nemzetközinek minősül. Ennek értelmében egy Szombathely – Mátészalka vonal is nemzetközi fuvarnak számít az 523 km-es távolság miatt. Az igaz, hogy határt ilyen esetben nem lépünk át, de a nagy távolság végett ezeket a fuvarokat árazás és kivitelezés tekintetében ugyanúgy kezelik a költöztető cégek, mintha az országhatáron túlra történne a szállítás.


Hogyan lehet olcsóbban megúszni a nemzetközi költöztetést?

Ha véges a költözésre szánt keret, igyekszünk lecsípni a költségekből amennyit csak lehet. Ha hajlandóak vagyunk kompromisszumot kötni, megoldható, hogy kevesebbe kerüljön a szállítás.

Az egyik ilyen költségcsökkentő módszer, ha rugalmasak vagyunk a szállítás idejét illetően: a nem sürgős fuvarok költségei alacsonyabbak, mint az S.O.S. megrendeléseké. Itt persze nem egy-két napos csúszásra kell gondolni, hanem a megrendeléstől számítva akár 1-2 hónap is eltelhet, mire az átköltöztetés megtörténik.

Sokan gyűjtőfuvarozásban gondolkodnak még, mint költségcsökkentő opció, azonban ennek van egy olyan hátulütője, hogy a gyűjtőfuvarozás kamionokkal történik, azok pedig nem hajthatnak be a városok belső kerületeibe, így mindenképp szükségessé válik plusz szervezés, és felmerülnek egyéb költségek, hogy az ingóságokat eljuttassuk oda, ahová valójában szeretnénk.

Ha megbízható céget keresel nemzetközi költöztetésre, javasoljuk, hogy látogass el a Visszuk.hu weboldalra, ahol választ találhatsz a költöztetéssel kapcsolatos kérdéseidre, valamint ajánlatot is kérhetsz a szolgáltatásra.

Kapcsolódó hírek