Nemzetközi vásár, nemzetközi egyezmény

iho.hu   ·   2019.06.09. 15:00
400px_transportlogistic

A szakmai aktualitásokkal és színvonalas rendezvényekkel egybekötött Transport Logistic 2019 nemzetközi logisztikai vásárt idén június 4-e és 7-e között rendezték meg, a világ országaiból több ezer szereplő érkezett az áruszállítás és ellátási lánc területéről, hogy több mint száztízezer négyzetméteren rendezett kiállításon megismerhessen a szakma idei aktualitásaival. Az idei kiállítás fókusza a kibővített valóság, a robotika, a mesterséges intelligencia. Ezek mind kapcsolatban állnak a logisztika és az IT szoros integrációjával, és ebből következően a digitalizációval is.

Az egyik legnagyobb kiállító idén az ÖBB Rail Cargo Group volt, a 6-os csarnok vásárterén felállított, háromszáz négyzetméteres standjánál, összeállításunkat részletesen itt olvashatják.

Szintén a müncheni szakkiállítás híre, hogy megállapodást kötött a Német Logisztikai Szövetség és a Hungrail Magyar Vasúti Egyesület. A Hungrail és a Német Logisztikai Szövetség (Logistics Alliance Germany) vezetői, dr. Homolya Róbert és Holger Dechant a Transport Logisticon fontos dokumentumot írtak alá: a két szervezet közötti együttműködési megállapodás céljai közt szerepel az üzleti és kereskedelmi promóciós események szervezésében való együttműködés erősítése, illetve a tapasztalatok, információk és adatok intenzívebb cseréje is, számolt be az iho.hu logisztikai társportálja, az iholog.hu.

Az idei nyár a müncheni Transport Logistic 2019 rendezvénysorozatával kezdődött (fotó: RCG)

A tavalyi lisztéria baktériummal fertőzött termékeiről és a kilenc halálesetről sajnálatosan híressé vált bajai hűtőháznak május végétől új tulajdonosa van. A létesítményt üzemeltető a Greenyard Frozen Hungary Kft-t a snack-ekről Nyugat-Európában ismert belga Roger & Roger vásárolta meg, akik hamarosan bejelentik a hamarosan induló fejlesztéseket, átszervezéseket, értesült róla az iholog.hu.

Napjaink aktuális hírei között folyamatos téma Trump amerikai elnök vámháborúja, amely most Kína után most Mexikót vette célba, de a kereskedelmi folyamatok hatása világszerte érezhető, amely nem kerüli el az Európai Unió ipari és logisztikai szektorát sem. Ugyanakkor a harmadik országos áruforgalmat érintő kereskedelmet egy újabb egyezmény előkészítése is befolyásolhatja a jövőben. A dél-amerikai országok közötti vámmentes kereskedelmet összefogó Mercosur szabadkereskelemi övezet és az Európai Unió között folynak a tárgyalások egy új egyezmény létrehozásáról, amellyel kapcsolatosan Franciaország tette közzé álláspontját.

A távol-keleti konténeres áruszállításban a tengeri hajózás mellett egyre több járat indul vasúti viszonylatban is Európa irányába. A két kontinens közötti tranzitok megkönnyítésére Oroszország legnagyobb konténerteminálját építik meg Moszkva mellett. Információnk szerint a héten egy újabb kínai szállítmányozó vonata érkezett be a budapesti BILK konténerterminálra.

Végül egy érdekesség Mallorcáról: száz százalékban komposztálható és biológiailag lebomló zsákokkal váltja ki a műanyag csomagolószereket a kiskereskedelmi ellátásból a Lidl, a fejlesztésből adódó többletköltséget a kiskereskedelmi áruházlánc vállalja magára.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!




 


Kapcsolódó hírek