Nohabbal végig a Felvidéken

Joó Ferenc   ·   2018.05.04. 18:45
vasutazzvelunk-tatra-400

Április huszonnyolcadika és május elseje között közlekedett a Vasutazz Velünk! utazási iroda Tátrai futár elnevezésű vonata. A szokás szerint a MÁV Nosztalgia Kft. kocsijaiból összeállított szerelvényt a 017-es Nohab vontatta. A különvonat Budapestről Szobon és Zsolnán át közlekedett a lengyel határ közelében található Árvanádasdig, ahonnan az utasok nagy része autóbusszal utazott tovább Zakopánéba.

A második napon, míg a résztvevők java a Gáspár-csúcsot hódította meg vagy a Dunajecen tutajozott, a különvonat – néhány kitartó vasútbaráttal a fedélzetén – szerelvénymenetként közlekedett Poprádra. Április harmincadikán a résztvevőket lengyel különvonat szállította Krakkóba és vissza. A program része volt egy vacsora a chabówkai vasúti múzeumban, ahol a Mini együttes adott koncertet.

A Besztercebánya feletti hegyekben bújik ki a Nohab és szerelvénye az alagútból. A képre kattintva galéria nyílik! (a külön nem jelölt felvételeket Csereklye Béla készítette)

A legizgalmasabb talán a hazaút volt. Május elsején reggel az utasokat ismét buszok szállították át Zakopánéból Szlovákiába, de ezúttal nem Árvanádasdon, hanem Késmárkon tudtak a különvonatra visszaszállni. A szerelvény ezt követően Podolin, Palocsa, Eperjes felé került egyet, hogy aztán Margitfalvától Breznóbányán át jusson el Losoncra. Innen már szinte egyenesen vezetett Füleken át Magyarországra az út.

Az utolsó kilométereket Somoskőújfalu és Hatvan érintésével tette meg a szerelvény, amelynek útjáról rövid képes beszámolót láthatnak az alábbi képre kattintva megnyíló galériában.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek