Nyereséges a PKP-csoport

iho/vasút   ·   2018.05.19. 08:45
cmk_pendolino_pkp_kislid

A PKP-csoport konszolidált tiszta nyeresége a 2017-es évben 653 millió zlotyt, (azaz 152 millió eurót, 46 milliárd forintot) tett ki, ebből a PKP S.A. (a lengyel MÁV Zrt.) résznyeresége 192 zloty volt, jelentette ki Andrzej Olszewski, a PKP S.A elnökségének tagja. Ez a 2016-os évhez képest 150 millió zlotys többletet jelent. Olszewski egy Katowicében rendezett Európai Gazdasági Konferencián beszélt erről.

Még januárban jelentette ki a PKP S.A. elnöke, Krzysztof Mamiński, hogy a vállalat 2017-ben megcélozta az 500 millió zloty feletti konszolidált tiszta nyereséget, az anyacég 190 milliósra tervezett nyereségét is beleértve, a jelek szerint mindkét összeget sikerült jelentősen túlteljesíteni.

A PKP Pendolino-motorvonata a Centralna Magistrala Kolejowe nagysebességű vonalon

Februárban a PKP Intercity is ismertté tette gazdasági eredményeit, ezek szerint az előző évben 270 millió zlotys nyereségre tett szert, ami megfelel az előzetes várakozásoknak. A másik oldalon a teherszállító vasút, a PKP Cargo 82 milliós tiszta nyeresége áll.

A PKP-csoport a részvénytársasági formában működő anyacégből, a PKP S.A-ból áll, ezen kívül tagjai a PKP Intercity, amely a távolsági személyszállítással, a PKP Szybka Kolej Miejska, amely a Háromvárosban és Varsóban az elővárosi személyszállítással foglalkozik, a teherszállító vasút PKP Cargó. Ide tartozik még a PKP Linia Hutnicza Szerokotorowa, a krakkói vasművet a belorusz határral összekötő szélesnyomtávú vasútvonal, három telekommunikációs, informatikai és energetikai cég, valamint a PKP Polskie Linie Kolekowe, a lengyel pályavasút. A cégekért a PKP S.A felel, működésük irányát megszabva, tevékenységükért felelősséget vállalva.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek