Nyílt napot tart vasárnap a Gyermekvasút

iho/vasút   ·   2019.01.25. 10:43

A nyílt napra ellátogató gyerekek kipróbálhatják Széchenyihegy állomás vasúti berendezéseit, akár a legkisebbek is nyomtathatnak jegyet a jegykiadó számítógéppel, felpróbálhatják az egyenruhát, kisfilmeket nézhetnek a mozikocsiban. Az iskolások hangosbemondóként is bizonyíthatnak, betekinthetnek a váltókezelő munkájába, és az állomáson álló szalonkocsiban valódi vasutas felszereléssel végezhetik a jegyvizsgáló teendőit. A nyílt nap alkalmával járműbemutatóval is várják az érdeklődőket: kívül-belül meg lehet tekinteni a kilencvenéves kis szalonkocsit, a teljes felújítás után idén télen ismét szolgálatba álló nagy szalonkocsit és a hóekével felszerelt Mk45-ös dízelmozdonyt. Kiállítják a tavalyi tél nagy sztárját, a Lego® külsőt viselő C50-es kismozdonyt is.

Ezen a hétvégén a hagyományos vonatok óránként közlekednek Hűvösvölgy és Széchenyihegy állomás között. Részletek a Gyermekvasút honlapján, ide kattintva.

Azok a gyerekek, akik kedvet kapnak a vasúti szolgálathoz, ide kattintva még regisztrálhatnak a február 2-án induló gyermekvasutas tanfolyamra.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek