Országos Vasutas Véradó Napok: tizennégy helyszínen adhatnak vért az önkéntesek

iho/vasút   ·   2022.12.01. 08:10

A MÁV a Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesülettel, a Magyar Vöröskereszttel és az Országos Vérellátó Szolgálattal együttműködve tizenhatodik alkalommal szervezi meg az Országos Vasutas Véradónapot. A működő egészségügyi ellátáshoz szükség van a vérkészletek folyamatos feltöltésére is, amelyhez idén öt időpontban, országosan tizennégy helyszínen járulhatnak hozzá az önkéntesek.

December 2-án, 6-án, 9-én, 14-én és 17-én országosan tizennégy helyszínen – Budapest, Debrecen, Dombóvár, Dunakeszi, Kaposvár, Miskolc, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Szolnok, Szombathely – várják a véradás egészségügyi feltételeinek megfelelő vasutasokat, utasokat és civil lakosokat, akik hozzájárulhatnak az ünnepek alatti kiegyensúlyozott és folyamatos vérellátáshoz. Az esemény szervezői a szeretet ünnepének közeledtével az önzetlen segítségnyújtás fontosságára, az utasok és a vasutasok összefogásának jelentőségére szeretnék felhívni a figyelmet.

Aki szeretne vért adni, a helyszínre vigye magával személyi igazolványát, taj-kártyáját és lakcímigazolványát. A pandémia miatt a véradási folyamat fokozott körültekintést igényel. Az Országos Vérellátó Szolgálat mindent megtesz annak érdekében, hogy a véradóeseményeken biztonságos környezetet biztosítson mind a véradók, mind munkatársai számára, de a szervezők szeretnék külön felhívni a figyelmet arra, hogy csak az menjen vért adni, aki teljesen egészségesnek érzi magát!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.