Összeütközött két személyvonat New Yorkban

iho   ·   2013.05.18. 11:59

Összeütközött egymással két New York-i elővárosi vonat helyi idő szerint péntek este; a balesetben ötven ember megsérült, közölték a helyi hatóságok.

A baleset a New York-i Harlem negyedet az északkeleti külvárosokkal összekötő Metro-North Railroad egyik vonalán történt nem sokkal este hat után, a csúcsforgalomban. A két vonaton összesen 250-en utaztak. A sérültek közül négy embernek súlyos az állapota.

Hírek szerint a városközpontból kifelé, New Havenbe tartó járat ismeretlen okból kisiklott, és több kocsija a szomszédos sínpárra csúszott. Ennek ütközött neki egy ellenkező irányból érkező szerelvény, amelynek az ütközéstől szintén kisiklott több kocsija. A baleset miatt egy darabig nem közlekednek vonatok New York és Boston között.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.