Ötszáz céget érint a Malév-leállás

iho/repülés   ·   2012.02.08. 12:26

A Malév körülbelül 500 hazai vállalkozásnak adott rendszeres megrendelést, és mintegy 6 milliárd forintot fizetett ki a kis- és közepes vállalkozásoknak. A Malév beszállítói hálózatához tartozó cégek most reménykednek és kivárnak.

A Világgazdaság szerdai számában megjelent cikk szerint a miskolci székhelyű Borsod Munkaruha Kft. szerelőruhákat gyártott a légitársaságnak, amelynek 10 éve beszállítója. A cégnek nem tartozik a Malév. Most várják, hogy rendeződjön a helyzet, és újra kapjanak megrendelést. A Budapest Aeroservice Szolgáltató Kft.-nek is forgalomkiesést jelent a leállás. A cateringszolgáltató cég nem kívánta számszerűsíteni várható kárát. Már tárgyalnak új légitársaságokkal. A lap által megszólaltatott Airport Security Kft. és a Szentkirályi Ásványvíz Kft. üzleti titokra hivatkozva nem akart nyilatkozni arról, van-e követelése a Malévval szemben.

Varga Jenő felszámolóbiztos joga eldönteni, hogy mely tartozást fizeti ki. Úgy tudni, hogy például az üzemanyag- és a cateringköltségeket igyekszik az elsők között rendezni a vagyonfelügyelő. Minden más beszállítónak és hitelezőnek, beleértve az orosz tulajdonost, a Vnyesekonombankot is, bizonytalan ideig várnia kell – olvasható a Világgazdaságban.

Kapcsolódó hírek