Ötven gép Tigriseknek: ázsiai diszkontcsoport flottafejlesztése

iho   ·   2014.03.24. 13:00
cim2

Nem kevesebb mint ötven A320neo megvásárlására írt alá a gyártóval szándéknyilatkozatot a szingapúri Tigerair. Az Airbus közleménye szerint 37 gép vételéről és 13 gépre szóló opciós lekötésről van szó a légitársaság jövőbeli flottabővítési terveinek megfelelően. A gépek a Pratt & Whitney PW1100 hajtóművekkel repülnek majd (a szándéknyilatkozatnak ez a pontja azért érdekes, mert a légitársaságok sokszor még a fix szerződések megkötésekor is későbbre halasztják a hajtómű kiválasztását.

A Tigerair csoport elnöke, Koay Peng Yen elégedetten nyilatkozott arról, hogy a társaság a legmodernebb egyfolyosós típust illeszti a flottájába, és ennek révén is reméli megtartani piacvezető szerepét a zóna diszkont-légitársaságai között. John Leahy, az Airbus eladási főnöke pedig azt emelte ki, hogy a rendelés igazolja a gyártó egyfolyosós gépeinek „verhetetlen üzemeltetési gazdaságosságát” a hagyományos és a low-cost légitársaságok számára egyaránt.

A 2004-ben alapított Tigerair-csoport három légitársaságból áll, ezek pedig a Tigerair Singapore, az indonéziai Tiger Mandala és a Tigerair Australia. A csoport cégeinek útvonalhálózata az ázsiai-csendes óceáni régió 14 országának több mint 50 desztinációjára terjed ki, a csoport pedig jelenleg csak Airbus-gépeket, összesen 48 A320-as gépcsaládhoz tartozó utasszállítót üzemeltet, amelyek átlagéletkora kevesebb mint három év.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek