Pénteken kezdődik a Rákóczi hídon az 1-es villamos meghosszabbítása

iho   ·   2014.01.23. 12:19

Első lépésben csak a készülő villamosvágányok területén lesznek munkák, ezért sávlezárás nem lesz, de a járművek legfeljebb 50 kilométeres sebességgel hajthatnak át a Rákóczi hídon. Éjszakánként agyagszállítás miatt rövid időre, az áruberakodás idejére a belső sávot lezárhatják, ezért arra kérik a járművezetőket, hogy este 10 és reggel 6 óra között fokozottan figyeljenek a sávszűkületre – írja közleményében a BKK.

A következő hetekben Budán, a Budafoki út környékén megkezdődnek a peron- és liftépítések, amelyek miatt sávelhúzásokon keresztül lehet majd haladni, ami az áthaladó forgalmat – különösen a Szerémi út felé – lassítani fogja.

Ezzel egy időben a Szerémi úton zajvédő falat bontanak és építenek éjszakánként, illetve hétvégén a Hauszmann Alajos utcától kifelé haladva, ezért a szélső sávban sávlezárásra kell számítani.

A Rákóczi híd építésekor már számoltak az 1-es villamos meghosszabbításával, ezért a hídon már megtalálható a kijelölt vágányzóna; a hídpillér két oldalán lévő területet előkészítik a vasúti pálya lefektetéséhez. A munka során egyebek mellett eltávolítják az aszfaltburkolatot a vágányzóna területén, elektromos kábeleket fektetnek, valamint felsővezetéket, azok tartószerkezeteit és síndilatációt építenek, és elkészítik a sínek alépítményét is – zárul a BKK közleménye.

Kapcsolódó hírek