PKP Cargo–AWT Csoport: egyenlőségjel

iho/vasút   ·   2015.06.01. 14:38
awtpkp0

A tranzakciót időközben jóváhagyta Szlovákia, Németország, Lengyelország és a Cseh Köztársaság versenyhivatala. Az AWT Csoport húsz százalékos kisebbségi részvénycsomagja a Minezit SE kezében marad. A PKP Cargo aláírt egy részvényesi megállapodást a Minezit SE céggel, amely lehetővé teszi a maradék részvények kiváltását.

AWT-s dupla Búvár Moha-Rakodón 2014. július 25-én (fotó: Vörös Attila)

Az AWT ezáltal az integrált logisztikai operátorként és az Európai Unió második legnagyobb vasúti fuvarozó cégeként működő PKP Cargo Group részévé vált. A két cégcsoport nemcsak a szolgáltatási struktúráját osztja meg; összekötik őket a vasúthálózatok is, amelyek a kedvező, a kontinens fő közlekedési útvonalai mentén található terminálokkal élveznek előnyöket. A PKP Cargo erőteljes és hitelképes reputációjához való hozzáférés elnyerése – egy olyan cégéhez, amely alapvető üzleti stratégiáját a logisztikának és főleg a vasúti fuvarozásnak és annak fejlesztésének szenteli – lehetővé teszi az AWT-nek, hogy üzleti partnereinek még szélesebb körű szolgáltatásokat tudjon nyújtani.

Az AWT-nál bíznak abban, ez a lépés a működés egy nagyon sikeres korszakának kezdetét jelzi.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek