Pozitív a Gebrüder Weiss éves mérlege

iho   ·   2016.03.16. 16:52

A konszern az előzetes adatok szerint három százalékkal haladta meg a 2014-es eredményét, 1,28 milliárd eurós forgalmat ért el, a saját tőke aránya 56,7 százalékra emelkedett. Az elmúlt évben a befektetések összege elérte az 53,75 milli eurót (a 2014-es 56,4 millióval szemben), a közép- és kelet-európai telephelyek bővítése mellett Ázsiában is kiépítette tevékenységi körét. A dubaji és sanghaji székhelyek mellett Szingapúrban nyitottak új logisztikai terminált, a Kínában alapított Gebrüder Weiss Automotive Logistics vegyesvállalat több nemzetközi autószállító és -gyártó vezető logisztikai szolgáltatója lett.

A folyamatosan növekvő e-kereskedelem térnyerésének hatására a Gebrüder Weiss elérhetővé tette eFulfillment termékét egyes közép- és kelet-európai országokban, valamint házhoz szállítási szolgáltatását kétemberes szállítással, beüzemeléssel és szereléssel bővítette. 2015-ben a Gebrüder Weiss résztulajdonos csomagszolgálatával működő ausztriai DPD hálózatot több mint ezer magánügyfél használta. Összességében a közúti és logisztikai üzletág 3,9 százalékkal, a légi és tengeri forgalom 2 százalékkal nőtt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek