Rákoson megállt az élet

iho.hu   ·   2019.01.21. 23:10
rakos-400

Este hét óra körül közölte a MÁV a honlapján az utasokkal, hogy Rákos vasútállomáson megrongálódott a felsővezeték, ezért az eset körülményeinek kivizsgálása és a felsővezeték-rendszer helyreállítása ideje alatt nem közlekednek a vonatok Rákos és Rákoshegy, illetve Rákos és Pécel között. A szolnoki és a békéscsabai távolsági vonatokat Cegléd felé terelik.

A nem hivatalos hírek alapján egy magán-vasúttársaság mozdonya szakította le a felsővezetéket, amibe aztán egy másik vonat is belement, így a fél állomáson a földre került a pókháló. A MÁV közlemény szerint a felsővezeték-rendszerbe már visszakapcsolták az áramot, de a vonatokat egy szakaszon dízelmozdonyok továbbítják majd. A Miskolc felé tartó intercity utasait a katasztrófavédelem munkatársai segítették le a vonatról, őket busz szállította Isaszegre, ahol a Miskolcról érkező és visszaforduló vonatra tudnak felszállni.

Áramellátás hiányában a veszteglő vonatokon nincsen fűtés sem, a szerencsétlenül járt utasok nem csak ácsorognak, de fagyoskodnak is. Az elhúzódó helyreállítási munkálatok miatt jelentősen meghosszabbodik a menetidő, egyes vonatokat le is mond a vasúttársaság. A MÁV azt kérte, hogy aki teheti, az elővárosi vonatok helyett vegye igénybe a BKK-járatokat, továbbá a H8-as gödöllői HÉV vonalat, a 168E, 169E autóbuszokat, illetve az M2-es metrót az Örs vezér tere és a Keleti pályaudvar között.

Az Iemig alapján este tizenegykor a 7501 számú Lökösháza–Budapest vonat még nem ért Rákosra és már százötven perc késésben volt, a Szolnok–Budapest, Budapest–Szolnok és Budapest–Sülysáp vonatok hatvan–hetven perc késéssel ácsorogtak, a 658 számú kör-IC Gödöllőn kétszáz perc késéssel tartózkodott. A Bukarest felől érkező IC 72-es késése már négy és fél óra volt, a Lökösházáról érkező 753 számú gyorsvonat is három és fél órás késedelemmel állt Rákoshegynél.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek