RCH: Kovács Imre hosszabbított

iho/vasút   ·   2016.07.19. 10:16

A tulajdonos Rail Cargo Austria AG döntése alapján három évvel meghosszabbodott az 52 éves vasúti vezető CEO-vá történő kinevezése is. Kovács Imre mindkét felelősségi területen a harmadik ciklusát kezdi meg. Kovács 2003 óta tölt be különböző felsővezetői tisztségeket a vasúti árufuvarozás területén. Nevéhez fűződik a MÁV Árufuvarozás Üzletágának megszervezése, amelyet a MÁV Cargo Zrt. megalapításáig vezetett. Az új vállalatot vezérigazgató-helyettesként készítette fel a privatizációra, amely az egyik legsikeresebb magyarországi magánosítás volt. 2008 óta a MÁV Cargo Zrt., a 2010-ben végrehajtott névváltást követően pedig a Rail Cargo Hungaria Zrt. elnök-vezérigazgatója, majd CEO-ja.

Vezetésével a Rail Cargo Hungaria Zrt. sikeres modernizációt hajtott végre, amelynek eredményeként a társaság a vasúti árufuvarozás liberalizációját követően is megőrizte domináns piacvezető szerepét. A nemzetközi vasúti folyamatok kutatásában tudományos fokozatot szerzett szakember kiépítette a vállalat önálló vontatási képességét, bevezette Európa egyik legmodernebb vasút informatikai rendszerét. Irányításával a Budapesten kialakított hatékony munkaszervezet képessé vált arra, hogy jelentős szerepet töltsön be a Rail Cargo Group kelet- és délkelet-európai vasútvállalatainál.

Kovács Imre változatlanul a Rail Cargo Carrier Kft. ügyvezetője, a Rail Cargo Logistics – Hungaria Kft. és a Rail Cargo Terminal – BILK Zrt. Felügyelő Bizottságának elnöke.

A budapesti közgyűlést megelőzően Bécsben ülést tartott Európa egyik legnagyobb vasúti árufuvarozó vállalata, a Rail Cargo Austria AG Felügyelő Bizottsága, amely Kovács Imrét kinevezte a társaság vasúti, közúti fuvarszervezési és logisztikai szolgáltatásokat egyaránt nyújtó érdekeltségének, a Rail Cargo Logistics – Austria GmbH ügyvezető igazgatójává. A speditőr vállalat, amelynek irányítása hármas ügyvezetési struktúrában történik, Európa-szerte több mint húsz leányvállalatot működtet.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek