Rekord kihasználtsággal üzemeltek februárban az utasszállító repülők

MTI/iho   ·   2018.04.06. 10:49
400px_ba_a320

A montreali székhelyű, több mint kétszázötven légitársaságot tömörítő kereskedelmi szervezet MTI-hez eljuttatott elemzése szerint az év második hónapjában a járatok kihasználtsága az egy évvel korábbihoz képest 0,9 százalékkal 80,4 százalékra javult, és ez új rekordot jelent a februári hónapban. Ennek hátterében az áll, hogy a javuló globális kereskedelem erősíti az utasforgalmat, amelyre a légitársaságok visszafogott kapacitásbővítéssel reagálnak, így a töltöttségi mutató emelkedni tud. A szervezet elemzésében rámutatott, hogy a folyamatosan dráguló kerozin visszavetheti a bővülés ütemét.

Az IATA közzé tette a februári légiáru-forgalom statisztikáját is, e szerint az év második hónapjában az előző évihez képest 6,8 százalékkal nőtt az áruforgalom. Megjegyeztek, hogy a kilátások az Egyesült Államok és Kína kereskedelmi háborúja miatt bizonytalanok, és ezt a magas bizalmi indexek és a javuló világkereskedelem sem tudja ellentételezni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek