Rekord-utasforgalom Lisztferihegyen

MTI   ·   2011.11.11. 15:59
A repülőtér üzemeltetőjének tájékoztatása szerint a repülőtér termináljain októberben  9,2 százalékkal növekedett az utaslétszám az egy évvel korábbihoz képest.

Januártól októberig 7,64 millió utasa volt a repülőtérnek, ami szintén a valaha elért legnagyobb szám ebben az időszakban, több mint 600 ezer fővel haladja meg a tavalyit.

Az előrejelzések szerint a fellendülés kitarthat az év utolsó harmadában is, így minden feltétel adott ahhoz, hogy teljesüljön a Budapest Airport várakozása és az év végéig a forgalom elérje a 8,7 milliót.

Jelentősen megnőtt az átszálló utasok forgalma is Budapesten,  az októberi adatok 42 százalékkal magasabbak tavalyinál.

Továbbra is dinamikusan, több mint nyolcvan százalékkal növekedett viszont a hosszú távú járatok forgalma, ami elsősorban az American Airlines naponta közlekedő new york-i járatának, valamint a Qatar Airways szeptembertől már naponta közlekedő Budapest-Doha járat beindulásának köszönhető.

A diszkont légitársaságok forgalmában az év eleji erőteljes menetelés után némi csökkenés tapasztalható. Az előrejelzések szerint a diszkont szegmens az év végén - főleg az ünnepek miatt - újra magára talál. Az egész évet tekintve a fapados repülőforgalom  4,1 százalékkal nőtt tavalyhoz képest.

Kapcsolódó hírek