Rekord utasszám a Magas-Tátrában

Korcsmáros Gábor   ·   2023.10.07. 18:00
SSmok

A Tátrai Villamos Vasúton és a Fogaskerekű Vasúton a nyári főszezon két hónapjában összesen 1,11 millió utast szállított a ZSSK.

A szlovák személyszállító vasúttársaság (ZSSK) statisztikai adatai szerint fellendülőben van a turizmus a Magas Tátrában. A nyári főszezon két hónapja alatt, júliusban és augusztusban összesen 1,11 millió utas vette igénybe a Tátrai Villamos Vasút (TEŽ) és a Fogaskerekű Vasút (OŽ) szolgáltatásait. Az utóbbi néhány év rekord utasszámát még annak ellenére is sikerült elérni, hogy a nyár folyamán is folytatódott a 425-ös sorozatú Stadlerek ráncfelvarrása a ruttkai járműjavítóban. A felújítás miatt a nyáron is hiányzott egy-egy jármű, így kevesebb nyári mentesítő járatot tudtak elindítani.

Utasszámok alakulása az egyes hónapokban, ezer főben kifejezve (forrás: ZSSK)

Júliusban 562 ezren utaztak a Magas-Tátrában vonattal, ami abszolút havi rekordnak számít a ZSSK szerint, augusztusban pedig 552 ezer utas ült vonatra. A hűvösebb és csapadékosabb időjárás miatt az idén nem az augusztus lett a legerősebb hónap, mint az általában lenni szokott. A 2013-as év adataival összehasonlítva a két nyári hónapban az utasok száma nyolcvanhat százalékkal nőtt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek