Rendszer nélkül mit sem ér az automatizálás

iho   ·   2017.07.17. 13:45
00kicsi

A moduláris rendszerek a logisztika több területén – bányászat, kikötői feladatok, közösségi közlekedés – felmerülő sajátos igényekhez szabhatók – írja a Scania hírlevele. A sorozatgyártású rendszereken kívül többek közt ausztrál bányaipari projektekben, valamint a szingapúri konvojozásban bizonyított már a teljes körűen kifejlesztett rendszer.

Ezeket a megoldásokat logisztikai és árutovábbítási támogatás segíti, mint például a Scania intelligens vezetőfelülete (ICE, Intelligent Control Environment). A cég ezen kívül természetesen önvezető járműveket, továbbá teljes autonóm szállítási megoldást (ATS, Autonomous Transport Solution) is kínál. Ezen rendszerek kialakításával egy új fogalommal, a mobilitási ököszisztémával is meg kell ismerkednünk, amely – a minden mindennel összefügg elvén – a természeti ökoszisztémához hasonló egymásra utaltságban üzemel.

(fotó: Scania)

A Scania folytatja mobilitási szolgáltatóvá alakulását, és eközben egyre jobban kiterjeszti összeköttetési megoldásait az 5G és az Ericsson céggel együttműködésben. Ezek a megoldások a nagyobb hatékonyság mellett kisebb üzemanyag-fogyasztást, a pazarlás további csökkenését szolgálják.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek