Saját járműjavító csarnokot épít a ČD

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2019.02.08. 18:45
Hala_01

A Cseh Vasutak 219 millió koronáért (2,6 milliárd forint) építtet modern kétvágányú járműjavító csarnokot a dél-morvaországi Brünnben. A munkákat a TSS Grade és Doprastav vállalatok konzorciuma végzi, amely a nyílt közbeszerzési pályázat győztese lett. Az új járműjavító csarnok minden tekintetben korszerű lesz. A csarnok méreteinek köszönhetően a hosszabb, ötrészes szerelvényeket is be tudják majd tolni javításra (egy InterPanter szerelvény hossza 132 méter), vagy éppen egyszerre több szerelvényt is tudnak javítani. A csarnokban járműjavító aknák és felsőszerelő pódiumok, valamint 10 tonna tehersúlyú mozgatható daruk is lesznek.

A látványterv (fotó: České dráhy)

A csarnokot még ebben a hónapban szeretnék elkezdeni építeni, a munkálatok a tervek szerint húsz hónapig tartanak majd. A vasúttársaság elsősorban a villamos motorvonatok javítására és karbantartására fogja használni a javítóműhelyt. A Cseh Vasutak nem titkolja, hogy több pénzt szeretne fektetni a járműjavítási üzletágba, tavaly például egy teljesen új kerékesztergát helyezett üzembe Prágában.

A kerékesztergát tavaly helyezték üzembe Prágában

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek