Sebességváltó-üzem épül Egerben

MTI   ·   2017.07.07. 15:25

Az eseményen Őszi Csilla, a vállalat ügyvezető igazgatója közölte: a mintegy 100 millió eurós beruházás részeként 2018 nyarára elkészül az a 40 ezer négyzetméter alapterületű új csarnok, amely személygépjárművekhez készülő nyolc fokozatú automata sebességváltók gyártásának egri telephelye lesz.

A létesítmény felépítése és a hozzá kapcsolódó gépbeszerzés a ZF Hungária Kft. bő két évtizedes történetének legnagyobb fejlesztése – húzta alá. Hozzátette: reményeik szerint a most induló bővítés a gyár következő húsz évét is megalapozza, hiszen az új csarnokban gyártott sebességváltók új, világszínvonalú, innovatív termékkel egészítik ki a társaság jelenlegi palettáját.

Ralph Bast, a német ZF AG személygépjárművekhez automata sebességváltókat előállító üzletágának vezetője elmondta: az anyavállalat világszerte negyven országban van jelen és gyárt erőátviteli berendezéseket. A magyarországi fejlesztésről szólva azt mondta, a beruházás eredményeként egy évente 290 ezer sebességváltó gyártását lehetővé tevő üzem jön létre, melynek termékei a ma elérhető legkorszerűbb technológiát képviselik. Hozzátette, hogy Eger elsősorban a sebességváltó-gyártás terén szerzett tapasztalatával, magasan képzett szakembereivel és kiváló infrastruktúrájával nyerte el a cégcsoporton belüli lehetőséget a projekt megvalósítására.

Habis László Eger polgármestere beszédében kiemelte: a megyeszékhely vállalta és folyamatosan segíti a ilyen és hasonló, nagy jelentőségű, jövőt építő beruházások előkészítését, megvalósítását. Hozzátette: meggyőződése szerint ez a nagyléptékű fejlesztés gazdasági és társadalmi értelemben is meghatározó eredményeket hoz majd Eger és a térség számára.

Kis Tünde, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) befektetési elnökhelyettese arról beszélt, hogy a Magyarországra külföldről érkező működőtőke-állomány egynegyede Németországból jön. A jelenleg mintegy 6000 itt működő német vállalat több mint 300 ezer embert foglalkoztat.

Emlékeztetett: 2016-ban a Nemzeti Befektetési Ügynökség hetvenegy pozitív eredménnyel zárult beruházási tárgyalásának nyomán, 3,2 milliárd euró összértékben huszonöt járműipari beruházás valósul meg a következő években Magyarországon, melyek együttesen 18 ezer új munkahelyet teremtenek. Jelezte: e projektek finanszírozói között is a német vállalatok állnak az első helyen. A ZF Hungária beruházása pedig a régió legnagyobb volumenű és legtöbb munkahelyet létesítő projektje.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek