Skandináv légicsődök

iho/repülés   ·   2012.05.23. 09:15
Skyway_Embraer_ERJ145cim

Leállította működését a Skyways Express, és tavaly megszerzett leányvállalata, a City Airline.

A társaság weboldalán olvasható közlemény szerint miután a tulajdonosok nem finanszírozták tovább a vállalkozást, a légitársaság igazgatótanácsa arra kényszerült, hogy leállítsa az összes kifizetést és leállítsa a repüléseket. Az utasokat sajnálattal értesítik arról, hogy a légitársaságnak nincs módjában segítenie vagy kompenzálnia azokat, akik már jegyet vettek valamelyik járatukra, és javasolják, hogy a kárvallottak a felszámoló szervezethez forduljanak.

A Skyway és egy dán légitársaság, a Cimber Sterling tulajdonosa egy ukrán üzletember, Kolomojszkij Cipruson bejegyzett vállalata volt. A Cimber már a hónap elején csődöt jelentett, a Skyway vezetői szerint ezek után ők hiába próbálták kivezetni a pénzügyi bajokból a maguk légitársaságát.

A stockholmi bázissal működött Skyway 12 légcsavaros-gázturbinás Fokker 50-essel, két ugyancsak lgt-Saab 340-essel, egy Saab 2000-rel és egy négyhajtóműves Bae-146-ossal repült. A gothenburgi központú City Airline flottája: hét Embraer E-145-ös, két 135-ös és egy MD-80-as. A svéd pilótaszervezet szerint a leállások összesen 350 főnyi repülőszemélyzet elbocsátásával járhatnak.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.