Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetem és az EWG

iho   ·   2024.04.23. 12:00
miskolciegyetem_ewg

Az együttműködés példaértékű kezdeményezés, amely elősegíti a logisztikai szakemberek magas szintű képzését, és hozzájárul a logisztikai szektor magyarországi fejlődéséhez.

Új fejezet nyílik a logisztikai szakterület fejlesztésében, köszönhetően a Miskolci Egyetem és az East-West Intermodális Logisztikai Szolgáltató Zrt. (East-West Gate, EWG) közötti stratégiai együttműködési megállapodásnak.

A megállapodás értelmében a Miskolci Egyetem, valamint Európa legnagyobb és legmodernebb szárazföldi intermodális terminálja, a fényeslitkei East-West Gate közösen dolgozik a logisztikai szakemberek képzésének modernizálásán, ami a többi között új tananyagok kidolgozását, vendégelőadásokat, gyakorlati helyeket, valamint szakdolgozat- és diplomatervtémákat, egy egyetemi folyamatszimulációs labor kialakítását, továbbá hallgatói ösztöndíj alapítását foglalja magában.

A Miskolci Egyetem és az East-West Gate együttműködése nem csupán az oktatásban és képzésben nyújt új lehetőségeket, hanem a kutatás-fejlesztésben is. Közös projektek indulnak a logisztikai szolgáltatások és technológiák innovációjára. A tervek szerint a partnerek két közös kutatócsoportot hoznak létre, amelyek feladata az akkumulátorok és akkumulátor-hulladékok logisztikájával és kezelésével, valamint a digitálisiker-technológia logisztikai területen való alkalmazásánál felmerülő kihívások kutatása. Ennek eredményeként a Miskolci Egyetem kutatási kapacitásai és az East-West Gate piaci tapasztalatai egyesülnek, elősegítve az új, innovatív megoldások kifejlesztését.

A megállapodás kapcsán a Miskolci Egyetem rektorhelyettese, Prof. Dr. Szűcs Péter kiemelte: „ez az együttműködés hatalmas lépés a logisztikai oktatás és a gyakorlati képzés integrációjában. Büszkék vagyunk arra, hogy az East-West Gate mellett állhatunk, és közösen készíthetjük fel diákjainkat a jövő kihívásaira.”

Tálosi János, az East-West Gate vezérigazgatója hozzátette: „felelősséget érzünk a régió fejlesztéséért, az itt élők jövőjének biztosításáért. Ezért támogatjuk, hogy a fiatalok helyben találjanak versenyképes elméleti és gyakorlati tudást nyújtó képzéseket. A Miskolci Egyetemmel évek óta közösen dolgozunk ezen, most kibővítjük együttműködésünket. Büszke vagyok arra, hogy az East-West Gate terminálon világszínvonalú körülmények között, a legmodernebb technológiákkal dolgoznak munkatársaink. Tudásunkat, tapasztalatunkat, eredményeinket örömmel osztjuk meg a Miskolci Egyetem oktatóival és a hallgatóival.”

A Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karának dékánja, Prof. Dr. Siménfalvi Zoltán kifejtette: „biztosak vagyunk abban, hogy ez az együttműködés jelentősen hozzájárul majd a logisztikai ágazat fejlődéséhez, lehetőséget biztosít a tehetséges hallgatóknak arra, hogy a kiváló színvonalú elméleti tudást a piaci igényeknek megfelelő gyakorlati készségekkel egészítsék ki.”

Az egyetem Logisztikai Intézetének igazgatója, Prof. Dr. Tamás Péter elmondta: „a logisztika oktatása és kutatása az új technológiák adta lehetőségekre tekintettel jelentős kihívások előtt áll, amelyek leküzdéséhez, valamint a terület dinamikus fejlődéséhez a régió meghatározó vállalataival való együttműködés kulcskérdés. Ennek jó példája az együttműködés.”

(Nyitóképünk forrása: EWG)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek