Szeretné tudni, mit lát a mozdonyvezető?

iho/vasút   ·   2019.10.21. 11:35
400px_zircuha

Aki a vonatokat szereti, abban titkon ott bujkál a vágy a mozdonyvezetésre. Szép a tájat jobból és balról szemlélni a vonaton utazva, és külön öröm, ha nem hátra, hanem előre nézhetünk ki, figyelve az ívekben a vonat elejét is. De azért mégis csak az az igazi, ha a vezér perspektívájából követhetjük az utazást.

Kamerák és monitorok segítségével mindenki a mozdonyvezető szemszögéből szemlélheti majd az őszi Bakony varázslatos látványát a Vasutazz Velünk élményvonatán (kép forrása: Vasutazz Velünk)

A Vasutazz Velünk új élményvonata egy új műfaj kezdetét jelenti a vasúti élményutazásokban: a Zircuha expresszen kamerák és monitorok segítségével mindenki a mozdonyvezető szemszögéből láthatja majd a tájat és a pályát. A mozdonyok és a motorkocsik vezetőállásán található felirat szerint „Szemed a pályán legyen!” Ebben a szellemben indítják első járatukat a szervezők 2019. november 16-án, szombaton délelőtt tíz órakor a kelenföldi pályaudvarról, hogy az érdeklődők végigpásztázzák hazánk egyik legszebb vasútvonalát, a Cuha völgyében futó, 11-es számú Győr–Veszprém vonalat.

Odaúton Székesfehérvár felé indul el a menet, Balázs György idegenvezetésével. A Bakony lankáit a 20-as vonal cölöpös töltésén közelíti meg a vonat, majd irány a Magas-Bakony. A veszprémi kétszáz méteres magasságból Eplénybe, a 440 méter magasan található Cuha-forráshoz kaptat fel a járat, hogy onnan a festői Cuha-patak völgyében ereszkedjen alá. Eközben Földházi György gépész és pályás szakkommentálását élvezhetik az utasok.

Zircen a menet néhány órára megpihen, ahol sétával, ebéddel, vagy akár a sörfőzdéjével egyre híresebbé váló ciszterci apátság megtekintésével lehet eltölteni a szabadidőt. Akik Zirc városa helyett inkább a bányavasutat szeretnék megnézni, azok alternatív lehetőségként Zircről Dudarbányára utazhatnak oda és vissza.

Visszafelé, Győrtől Budapestig hazánk legnagyobb sebességű pályáján, az 1-es vonalon halad majd a különvonat.

Az egyedülálló élményt kínáló utazásra a www.vasutazzvelunk.hu honlapon lehet jelentkezni. Az utazás alapára 19 ezer 900 forint fejenként. A dudari menet további 3900 forintba kerül.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek