Szlovák pályán a Taurus

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2013.11.27. 07:29
kiskep_00

Partneroldalunk, a Railtrains.sk röppentette föl a hírt, hogy szlovák pályán próbázik a 1116.044-es ÖBB tulajdonú Taurus. A négynapos kiruccanás alatt alapos tesztelésnek vetik alá a gépet. November 26-án a Nagyszombat–Vágújhely (Trnava–Nové Mesto nad Váhom) szakaszon próbázott a 1116.044-os, két 2016-os sorozatú mozdonyból és a Wagon Service Travel kocsijaiból álló szerelvénnyel.

Pöstyén (Piešťany) közelében feszít a Taurus vontatta szerelvény<br>(fotó: Railtrains.sk)

Ma Bajcs (Bajč) állomáson méricskélnek a szakemberek, aztán próbajárat következik Bajcs és Ógyalla (Hurbanovo) között – itt különböző menettulajdonságokat vizsgálnak. Huszonnyolcadikán pedig Hetényben (Chotín) figyelik majd a tengelyek érzékelőinek elektromágneses kompatibilitását. Ha minden jól sikerül, akkor megkaphatja majd a Taurus a típusengedélyt a ŽSR pályáin is.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Vasút Nagyvasút

Személyvonat siklott ki Lengyeltótiban

MÁV/iho   ·   2024.06.18. 10:20

A Desiro három tengellyel lépett ki a sínekről. A Kaposvár–Fonyód vonalon és a Helikon interrégióknál jelentős késéssekkel kell számolni. Az eseményhez a dombóvári segélyvonat vonult ki.