Szokatlan baleset: Jumbo ütközött a háznak

iho   ·   2013.12.23. 10:00
cim

Épületnek ütközött egy Jumbo Johannesburgban, az OR Tambo International repülőtéren. A gép a British Airways G-BNLL  lajstromjelű, 1990-ben gyártott 747-400-asa volt, amely vasárnap éjjel a terminál felől felszállásra gurult London felé.

(fotó: Twitter, Harriet Tolputt)

A légitársaság közleménye szerint senki nem sérült meg, a gép 182 utasát rendben kiszállították, szállodákban helyezték el, és gondoskodnak Londonba szállításukról.

A Jumbo jobb szárnyvége az utasok közösségi oldalon megjelent fotók szerint egy kétszintes téglaépület felső szintjét kapta el, és alaposan belenyírt a házba. A beszámolók erős zajról, majd a gép gyors megállásáról tudósítanak, és az egyikük arra panaszkodik, hogy az első osztály utasait hamarabb kiszállították, mint a prémium-economy osztályét.

Az iho/repülés olvasói a fotón lévő megjelölt épületet tartják a baleset valószínű helyszínének, ezesetben a 747-es pilótái egy kissé el is kellett, hogy tévesszék a gurulást és egyenesen mentek ahelyett, hogy enyhén balra kanyarodtak volna a 03-as köszöb felé.

Nem ez az első eset, amikor nagy gép hosszú szárnyának a vége épületben akad el: néhány éve a Le Bourget repülőszalon előtt egy nappal kellett a fellépésre szánt A380-ast lecserélni, mert vontatás közben háznak ütközött.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek