Szolnoki FLIRT lett a legmegbízhatóbb vonat az Egyesült Királyságban

iho/vasút   ·   2023.12.22. 15:00
Greater England Class 755-ös

A Stadler, részben Magyarországon készült motorvonatai, szigorú, objektív mutatók alapján érdemelték ki a kitüntető címet Nagy-Britanniában. 

Világszerte már 2500 FLIRT talált gazdára, sokukban szintén Szolnokon készült karosszéria fut. A típus nem csak az Egyesült Királyságban, hanem Magyarországon is a legmegbízhatóbb vasúti jármű, ugyanis a hazánkban üzemelő FLIRT-ök üzemkészsége is kiemelkedő, 95 százalék körüli. Így nem meglepő, Idén már harmadszor nyerték el a Greater Anglia hibrid FLIRT – ottani nevükön Class 755-ös – motorvonatai a legmegbízhatóbb vonat címet a dízel kategóriában. Az objektív mutatók alapján odaítélt elismerést tavalyhoz hasonlóan a Stadler négykocsis szerelvényei kapták, 2021-ben viszont a háromkocsisok, hiszen a hivatalosan jelenleg Abellio East Anglia Limitedként szereplő, de általában a régebbi nevén, Greater Angliaként ismert, Londontól és Londonból északkeletre szolgáltató regionális vasúttársaság ilyeneket is üzemeltet.

A független iparági díjátadón ezúttal a 2022 szeptembere és 2023 szeptembere közötti időszakot értékelték, amikor a Stadler járművei a szigorú nyilvános teljesítményértékelési mutatóban (public performance measure, PPM) 94,4 százalékot értek el. Az érték egyébként az év további részében azóta tovább javult. Az Egyesült Királyságban az ezredforduló óta használt PPM nem egyszerűen a jármű rendelkezésre állását méri, de azt is, hogy ténylegesen tudta-e késés nélkül teljesíteni útját minden menetrendi megállással együtt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek