Szombattól pótlóbusz közlekedik az 50-es villamos helyett június közepéig

MTI/iho   ·   2023.04.19. 21:25

Az áramellátás megerősítése miatt lesz vágányzár.

Az 50-es villamos helyett szombattól június 11-ig pótlóbusszal lehet utazni, mert folytatódik a vonal felújítása - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A közlemény szerint a munkák során az „áramellátás megerősítése” fejeződik be, ami azért szükséges, hogy minél több korszerű CAF szerelvény közlekedhessen Kispesten és Pestszentlőrincen.

A villamosok helyett két pótlóbuszjárat közlekedik szombattól: minden nap jár majd az 50-es villamospótló busz a Határ úti metrómegálló és Pestszentlőrinc, Béke tér között, munkanapokon pedig az 50A villamospótlóbusszal is lehet utazni a Határ úti metrómegálló és Szarvas csárda tér között.

(fotó: Vörös Attila)

A Szarvas csárda tér környékéről a 182-es, a 182A, a 184-es, a 193E, a 282E és a 284E, a Béke térről a 193E, a Margó Tivadar utca térségéből a 136-os, a kispesti szakaszon a 93-as autóbuszokkal is elérhető a 3-as metró.

Az elmúlt időszakban már több helyen átépültek a megállók, modernizálták az 50-es vonal infrastruktúráját, idén pedig folytatódnak a tervezett munkák.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek