Szomorkás nap a szlovák vasúton

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.02.18. 16:01
kiskep

A lehangoló, ködös időjárás is rányomhatta a bélyegét a keddi nap tragikus mérlegére Szlovákiában. A railtrains.sk portál információi szerint reggel a 702-es Polom gyorsvonat ütött el egy embert Cífer állomáson Nagyszombat (Trnava) közelében. A vonat több mint 160 perces késéssel ért a pozsonyi főpályaudvarra.

A célállomás előtt néhány kilométerrel a nyolcvan percet késő R 600 Váh gyorsvonat<br>(fotó: Railtrains.sk)

Ez még csak a kezdet volt, hiszen csupán néhány órával később egy újabb rendkívüli helyzet alakult ki a vasúton. Ugyancsak Cífer állomás bejárati jelzőjén a Megállj jelzést parancsoló forgalomirányító berendezésen haladt túl csaknem teljes hosszával a 600-as Váh gyorsvonat. A késés 77 perc lett emiatt. Végül, s reméljük utolsó sorban a 833-as Tekov gyorsvonat is gázolt 11 óra 30 perckor Hull (Hul) és Bellegszencse (Podhájska) állomások között. A vonat majdnem kétórás elmaradással folytathatta útját.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.