Sztrádát kaphat Zalaegerszeg

iho   ·   2017.01.23. 13:27

A zalai megyeszékhelyet az M8-as úthoz kapcsoló, kétszer kétsávos gyorsforgalmi út engedélyezési terveit és tenderdokumentáció készítését várja a Nemzeti Infrastruktúrakezelő (NIF) Zrt. egy héten belül, január 30-áig. Az útszakaszhoz kapcsolódó terveknek csatlakozniuk kell valamennyi érintett – tervezett vagy már megépült – gyorsforgalmi útszakaszhoz. A keresztező forgalom elvezetésére hét különszintű csomópont épül majd, az építkezés 2018-ban kezdődhet.

A Vasvár–Zalaegerszeg út a tervezett, Soprontól Szegedig húzódó M9-es gyorsforgalmi út első szakasza lesz, ha ez az első szakasz elkészül, a 76-os főút kétszer kétsávossá bővítésével létrejön a kapcsolat az M7-es autópályával is. Az előkészítés jelenleg is tart, ám végleges nyomvonal még nincs a Zalai-dombség néha nehéz terepviszonyai miatt – írja a magyaridok.hu portál.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek