Sztrájk a kölni repülőtéren

iho   ·   2013.03.08. 08:43

A Verdi szakszervezet március 8-ára egész napos sztrájkra szólította fel a Köln/Bonn Repülőtér biztonsági személyzetét. A légitársaság emiatt jelentős korlátozásokra számít legnagyobb központi repülőterén. Thomas Winkelmann, a Germanwings vezetőségének szóvivője csütörtökön a sztrájk azonnali befejezésére szólított fel.

„Megkérem a bérvitában érintett feleket, hogy újra üljenek tárgyalóasztalhoz, és hogy valamennyiünk érdekében jussanak egyezségre” – nyilatkozta Thomas Winkelmann a pénteki sztrájk bejelentését követően. „Kölnben már hatodik napja tart a sztrájk, amelyet teljes mértékben elfogadhatatlannak tartok. Az észak-rajna–vesztfáliai biztonsági iparág több mint 34 000 alkalmazottja közül alig 1000 fő dolgozik a repülőtereken. A bérezés körüli vita utasainkat és vállalatunkat igen hátrányosan érinti. A Germanwings nem vesz részt a bérvitában. Nincs befolyásunk a tárgyalásokra és mégis óriási, milliós nagyságrendű gazdasági kárt szenvedünk el. Kérem a politikusokat, hogy gondolják át a bérezés körüli viták keretfeltételeit” – tette hozzá Winkelmann.

A Germanwings sajnálja az utasokat érintő, sztrájkintézkedésekkel járó esetleges kellemetlenségeket. A légitársaság arra törekszik, hogy ezen hatásokat a lehető legcsekélyebb mértékben érzékeljék az utasok. A Germanwings valamennyi utasának azt javasolja, hogy a folyamatosan frissített légitársasági honlapon tájékozódjon járatának aktuális helyzetéről. A jelenlegi táblázat szerint budapesti járat nem marad ki a sztrájk miatt.

Kapcsolódó hírek