Sztrájk a német vasúton

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.10.08. 07:32

A főleg mozdonyvezetőket tömörítő GDL vasutas szakszervezet figyelmeztető sztrájkot hirdetett október 7-én 21 órától egészen ma reggel 6 óráig. A GDL tagjai ötszázalékos béremelést követelnek, sőt a heti ledolgozandó óraszámok csökkentését szorgalmazzák. A mozdonyvezetők heti 39 helyett csak 37 órát dolgoznának. Ezeket a követeléseket azonban a munkáltató, a DB AG elutasította.

Jelenleg a DB-nél dolgozó németországi mozdonyvezetők éves átlagbére 36 és 46 ezer euró között mozog, heti 39 órás munkaidő mellett. A sztrájk ideje alatt a DB járatai nem közlekedtek, viszont a Cseh Vasutak oldalán közzétett információk szerint a Metropol EuroNight Berlin–Budapest járata elindult Drezdából is (menetrend szerint 21:06-kor, azaz a sztrájk megkezdése után). Drezdából ugyanis a járatot már cseh mozdony és cseh mozdonyvezető továbbítja.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek