Tata és Pannonhalma a Miniversumban

Jermann Kálmán   ·   2016.02.17. 11:15
00kicsi

Magazinunk kedvelt témája az egyetlen budapesti állandó vasútmodell-kiállítás. A Miniversum folyamatosan fejlődik, a felvétel készítésekor például már mindenhol álltak a felsővezetékeket tartó oszlopok, állomásokon felszerelték a kereszttartókat. Ezek az 1-es vonalon fekvő Tatán nélkülözhetetlenek; Pannonhalmán pedig megelőlegezték a 11-es majdani villamosítását. Volt ez így máskor is a Miniversumban: a bécsi főpályaudvar itt hamarabb készült el, mint ahogy átadták volna az eredetit. Persze így is erősen optimista megközelítés a Veszprém–Győr vonal ilyen fejlesztése – ismereteink szerint nem élvez prioritást a téma.

A forgalom mindenhol elég vegyes. A fővonalon főleg villamos trakció az uralkodó, a vicinálison pedig dízelgépek forognak. Mindezekből igen sokféle, a számtalan matricás Taurustól a klasszikus magyar villamos mozdonyokon át a különféle gázolajfalókig. Tekintse meg filmünket, és ízelítőt kap a Miniversum egy átlagos napjából.

A későbbiekben Győrt, Sopront és a Nyugati környékét bemutató filmmel folytatjuk a Miniversum bejárását. A kamerás kocsival készült képsorok a Miniversum közreműködésével jöhettek létre.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek